Υλικά
- 1.200 ml νερό
- 6 – 7 στήμονες σαφράν
- 5 ml ελαιόλαδο
- 6 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι νυχάκι ΖΑΚΟΜΑ
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 6 μεγάλες γαρίδες
- 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει βράση, ρίχνουμε το σαφράν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος για να αρωματιστεί το νερό και να πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα από το σαφράν.
- Εν τω μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 5 – 6′, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε στο σκεύος τις φέτες λουκάνικου και τις σοτάρουμε για 2′ ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
- Στο λάδι της κατσαρόλας σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για 1 – 2′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 30″ και ρίχνουμε το ρύζι.
- Προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες και τέλος το νερό με το σαφράν.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα σοταρισμένα φιλετάκια του κοτόπουλου, χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10′ με ανοιχτή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τον αρακά (όπως είναι από την κατάψυξη), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το φαγητό μαγειρεύουμε για άλλα 10′. Στα 2′ πριν από το τέλος αυτού του μαγειρέματος προσθέτουμε και τις γαρίδες.
- Μετά ρίχνουμε τις σοταρισμένες φέτες λουκάνικου, ανακατεύουμε προσεκτικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

