Υλικά
Για τη βάση
- 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας,. θρυμματισμένα σε σκόνη
- Μπεζέδες με άρωμα τριαντάφυλλο, θρυμματισμένους
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
Για την κρέμα
- 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα
- σιρόπι τριαντάφυλλο
- 3-4 Μπεζέδες σπασμένους σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε σαντιγί
Για το σερβίρισμα
- 300 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
- Bάζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους θρυμματισμένους μπεζέδες σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύετε καλά για να βραχούν τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια «λάσπη».
- Μοιράζετε τα μπισκότα στα ποτήρια και πιέζετε με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
- Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Για την κρέμα
- Βάζετε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί.
- Προσθέτετε το σιρόπι τριαντάφυλλο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο τυρί.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την σαντιγί σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και ρίχνετε με το κουτάλι λίγους σπασμένους μπεζέδες στο κέντρο του ποτηριού.
- Καλύπτετε με την κρέμα και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ανακατεύετε την μαρμελάδα με το σιρόπι τριαντάφυλλο και την μοιράζετε στα ποτήρια.
- Διακοσμείτε με κόκκινα φρούτα και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.arlafoods.gr

