Cheesecake τριαντάφυλλο

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας,. θρυμματισμένα σε σκόνη
  • Μπεζέδες με άρωμα τριαντάφυλλο, θρυμματισμένους
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα
  • σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 3-4 Μπεζέδες σπασμένους σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

  1. Bάζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους θρυμματισμένους μπεζέδες σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
  2. Ανακατεύετε καλά για να βραχούν τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια «λάσπη».
  3. Μοιράζετε τα μπισκότα στα ποτήρια και πιέζετε με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
  4. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Για την κρέμα

  1. Βάζετε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί.
  2. Προσθέτετε το σιρόπι τριαντάφυλλο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο τυρί.
  3. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την σαντιγί σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και ρίχνετε με το κουτάλι λίγους σπασμένους μπεζέδες στο κέντρο του ποτηριού.
  5. Καλύπτετε με την κρέμα και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Ανακατεύετε την μαρμελάδα με το σιρόπι τριαντάφυλλο και την μοιράζετε στα ποτήρια.
  7. Διακοσμείτε με κόκκινα φρούτα και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.arlafoods.gr