Κέικ Rainbow με στέβια

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 γρ. σόδα σκόνη
  • 50 γρ. στέβια
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • ¼ ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 350 γρ. αυγά
  • 60 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Χρώματα της αρεσκείας μας σε υγρή μορφή
  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. baking powder
  • 150 γρ. στέβια
  • 385 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια έτοιμη ή frosting βανίλιας

Για το frosting

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, σόδα σκόνη, στέβια, την βανιλλίνη, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά μέχρι να διογκωθούν τα υλικά στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκάλι λίγο – λίγο την φορά μέσα στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως με τα προηγούμενα υλικά.
  3. Σε αυτό το στάδιο της συνταγής προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το RAINBOW κέικ προσθέτουμε το χρώμα της αρεσκείας μας σε ποσότητα που επιθυμούμε (συνήθως λίγες σταγόνες είναι αρκετές).
  4. Τέλος αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το baking powder και την υπόλοιπη στέβια, 150 γραμμάρια, που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
  5. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  6. Τοποθετούμε σε σεμιζατισμένη, με βούτυρο και αλεύρι, φόρμα μέχρι τα 3/4 του ύψους της.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30′ περίπου.
  8. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βουτάμε την λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό του κέικ και αυτή βγαίνει χωρίς υπολείμματα ζύμης στην επιφάνεια της.
  9. Βγάζουμε από την φόρμα και τοποθετούμε πάνω σε σχάρες προκειμένου να κρυώσει.
  10. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
  11. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για όλα τα άλλα χρώματα κέικ της επιλογής μας.
  12. Τέλος για την σύνθεση του RAINBOW κέικ με στέβια, τη επόμενη ημέρα τοποθετούμε τα ψημένα κέικ το ένα πάνω στο άλλο κολλώντας το κάθε πάτωμα με μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια ή με frosting βανίλιας.
  13. Για να φτιάξουμε το frosting βανίλιας τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν ελαφρώς.
  14. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος την λευκή σοκολάτα ρευστή αλλά κρύα.
  15. Χτυπάμε και ομογενοποιούμε πλήρως όλα τα υλικά.
  16. Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και το frosting βανίλιας είναι έτοιμο προς χρήση.
  17. Παρουσιάζονται σε σχέδια και σχήματα της αρεσκείας μας κατά βούληση.
Πηγή: https://www.ionsweets.gr/