Υλικά
- 2 κουνέλια Νιτσιάκος κομμένα σε μερίδες των 300 γρ.
- 1-2 κληματόβεργες καλά πλυμένες
- 350 ml κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- 15 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 καρότα ολόκληρα
- 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το κουνέλι στο κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι από το προηγούμενο βράδυ.
- Κόβουμε τις κληματόβεργες και μαζί με τα καρότα τις τοποθετούμε στον πάτο ενός ταψιού, έτσι ώστε να σχηματίσουν μία σχάρα, πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουνέλι.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρασί από τη μαρινάδα στον πάτο του ταψιού.
- Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι το κουνέλι.
- Το τοποθετούμε πάνω στις κληματόβεργες.
- Προσέχουμε το κουνέλι μας να μην ακουμπά πάνω στο κρασί.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για τα πρώτα 30′ και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 °C για τις επόμενες 3 ώρες.