Κουνέλι ψημένο σε πήλινο ταψί

Υλικά

  • 2 κουνέλια Νιτσιάκος κομμένα σε μερίδες των 300 γρ.
  • 1-2 κληματόβεργες καλά πλυμένες
  • 350 ml κόκκινο κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 15 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 καρότα ολόκληρα
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το κουνέλι στο κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Κόβουμε τις κληματόβεργες και μαζί με τα καρότα τις τοποθετούμε στον πάτο ενός ταψιού, έτσι ώστε να σχηματίσουν μία σχάρα, πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουνέλι.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρασί από τη μαρινάδα στον πάτο του ταψιού.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι το κουνέλι.
  5. Το τοποθετούμε πάνω στις κληματόβεργες.
  6. Προσέχουμε το κουνέλι μας να μην ακουμπά πάνω στο κρασί.
  7. Σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για τα πρώτα 30′ και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 °C για τις επόμενες 3 ώρες.
Πηγή: http://www.nitsiakos.gr