Κροκέτες φασολιών με ταχίνι και μέλι

Υλικά

  • 300 γρ. φασόλια πλακέ Πρεσπών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι πιπεριού
  • 60 γρ. μέλι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 10 γρ. σχοινόπρασο
  • Λίγο σησαμέλαιο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασόλια  για 5-10′ και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό για 1 ώρα.
  2. Τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό και μόλις πάρουν μια βράση, τα ξαφρίζουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  3. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αλέθουμε τα φασόλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
  4. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το μέλι, το ταχίνι και το σησαμέλαιο, διορθώνουμε τα καρυκεύματα και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
  5. Στη συνέχεια, τα πανάρουμε διαδοχικά με αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένη γαλέτα, όπου έχουμε προσθέσει λίγο σουσάμι.
  6. Τηγανίζουμε σε λάδι στους 170 °C, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.agrino.gr