Υλικά
- 300 γρ. φασόλια πλακέ Πρεσπών
- 2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκοι πιπεριού
- 60 γρ. μέλι
- 50 γρ. ταχίνι
- 10 γρ. σχοινόπρασο
- Λίγο σησαμέλαιο
- Αλάτι – πιπέρι
- 2 αυγά
- 80 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια για 5-10′ και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό για 1 ώρα.
- Τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό και μόλις πάρουν μια βράση, τα ξαφρίζουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αλέθουμε τα φασόλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το μέλι, το ταχίνι και το σησαμέλαιο, διορθώνουμε τα καρυκεύματα και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
- Στη συνέχεια, τα πανάρουμε διαδοχικά με αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένη γαλέτα, όπου έχουμε προσθέσει λίγο σουσάμι.
- Τηγανίζουμε σε λάδι στους 170 °C, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.