Πιλάφι με θαλασσινά και lurpack lighter

Υλικά

  • 200 γρ. μύδια
  • 200 γρ. γυαλιστερά
  • 200 γρ. αχιβάδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak lighter
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 550 ml ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι για 1-2′.
  2. Προσθέτετε 200 γραμμάρια μύδια, 200 γραμμάρια γυαλιστερές και 200 γραμμάρια αχιβάδες, σβήνετε με 200 ml λευκό κρασί και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα θαλασσινά για 7-8′ μέχρι να ανοίξουν.
  4. Όταν είναι έτοιμα αφαιρείτε τα θαλασσινά κρατάτε τον ζωμό από την κατσαρόλα.
  5. Τοποθετείτε μια σοτέζα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 1′.
  6. Προσθέτετε 400 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι, 550 ml ζωμό λαχανικών, ένα φύλλο δάφνης, τον ζωμό από τα θαλασσινά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Μόλις πάρει μια βράση, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 18-20′.
  8. Όταν βγει προσθέτετε μέσα τα θαλασσινά, 80 γραμμάρια Lurpak lighter ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.arlafoods.gr