Υλικά
- 200 γρ. μύδια
- 200 γρ. γυαλιστερά
- 200 γρ. αχιβάδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 ml λευκό κρασί
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak lighter
- 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 550 ml ζωμός λαχανικών
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι για 1-2′.
- Προσθέτετε 200 γραμμάρια μύδια, 200 γραμμάρια γυαλιστερές και 200 γραμμάρια αχιβάδες, σβήνετε με 200 ml λευκό κρασί και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα θαλασσινά για 7-8′ μέχρι να ανοίξουν.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρείτε τα θαλασσινά κρατάτε τον ζωμό από την κατσαρόλα.
- Τοποθετείτε μια σοτέζα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 1′.
- Προσθέτετε 400 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι, 550 ml ζωμό λαχανικών, ένα φύλλο δάφνης, τον ζωμό από τα θαλασσινά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Μόλις πάρει μια βράση, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 18-20′.
- Όταν βγει προσθέτετε μέσα τα θαλασσινά, 80 γραμμάρια Lurpak lighter ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.