
Υλικά για το Κέικ
- 1250 γρ.- American Muffin Λευκό
- 430 γρ. – SOL Ηλιέλαιο
- 450 γρ. – Αυγά
- 150 γρ. – Νερό
Υλικά για χρώμα & άρωμα του κέικ
- 50 γρ. – Κακάο σκόνη
- 15 γρ. ή 7 γρ. συμπυκνωμένο – Χρώμα κόκκινο (βαθύ)
- 100 γρ. – Γεύση φράουλας σε πάστα
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5′ με φτερό στη 2 ταχύτητα.
- Σε τσέρκι 18×4.5 cm γεμίζουμε 650 γραμμάρια ζύμη και ψήνουμε με λίγο ατμό στους 160 °C για 35′.
Υλικά για το frosting
- 900 γρ. – Icing vanilla
- 300 γρ. – Μαργαρίνη φρεσκό
- 300 γρ. – Βούτυρο αγελαδινό
- 1.5 κιλά – Τυρί Philadelphia
Εκτέλεση
- Έχουμε φέρει σε θερμοκρασία 180 °C τα λιπαρά.
- Αφρατεύουμε μαργαρίνη, βούτυρο και icing στη 2 ταχύτητα με το φτερό για 10-12’.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε στην 1η
ταχύτητα ή στο χέρι.
Μοντάρισμα
- Για τσέρκι 16cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των
- 140 – 150 γρ. το κάθε ένα, γέμιση frosting 130 γρ.
- Για τσέρκι 18cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των
- 160 – 220 γρ. το κάθε ένα, γέμιση frosting 150 γρ.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο κέικ και μετά το frosting εναλλάξ.
- Δημιουργούμε 3 στρώσεις.
- Τέλος, μασκάρουμε ολικά με το υπόλοιπο frosting
Ντεκόρ
- Παίρνουμε 200 γρ. κέικ red velvet.
- Το τρίβουμε στο χέρι και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και το στεγνώνουμε στους 100 °C.
- Αφού στεγνώσει το τρίβουμε πιο λεπτό στο μούλτι.
