Red Velvet Cake

Υλικά για το Κέικ

  • 1250 γρ.- American Muffin Λευκό
  • 430 γρ. – SOL Ηλιέλαιο
  • 450 γρ. – Αυγά
  • 150 γρ. – Νερό

Υλικά για χρώμα & άρωμα του κέικ

  • 50 γρ. – Κακάο σκόνη
  • 15 γρ. ή 7 γρ. συμπυκνωμένο – Χρώμα κόκκινο (βαθύ)
  • 100 γρ. – Γεύση φράουλας σε πάστα

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5′ με φτερό στη 2 ταχύτητα.
  2. Σε τσέρκι 18×4.5 cm γεμίζουμε 650 γραμμάρια ζύμη και ψήνουμε με λίγο ατμό στους 160 °C για 35′.

Υλικά για το frosting

  • 900 γρ. – Icing vanilla
  • 300 γρ. – Μαργαρίνη φρεσκό
  • 300 γρ. – Βούτυρο αγελαδινό
  • 1.5 κιλά – Τυρί Philadelphia

Εκτέλεση

  1. Έχουμε φέρει σε θερμοκρασία 180 °C τα λιπαρά.
  2. Αφρατεύουμε μαργαρίνη, βούτυρο και icing στη 2 ταχύτητα με το φτερό για 10-12’.
  3. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε στην 1η
    ταχύτητα ή στο χέρι.

Μοντάρισμα

  1. Για τσέρκι 16cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των
    • 140 – 150 γρ. το κάθε ένα, γέμιση frosting 130 γρ.
  2. Για τσέρκι 18cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των
    • 160 – 220 γρ. το κάθε ένα, γέμιση frosting 150 γρ.
  3. Τοποθετούμε ένα φύλλο κέικ και μετά το frosting εναλλάξ.
  4. Δημιουργούμε 3 στρώσεις.
  5. Τέλος, μασκάρουμε ολικά με το υπόλοιπο frosting

Ντεκόρ

  1. Παίρνουμε 200 γρ. κέικ red velvet.
  2. Το τρίβουμε στο χέρι και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και το στεγνώνουμε στους 100 °C.
  3. Αφού στεγνώσει το τρίβουμε πιο λεπτό στο μούλτι.