Υλικά
- 3 φλιτζάνια ρύζι γλασέ το οποίο θα έχουμε αφήσει από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσει σε νερό ή γάλα καρύδας και θα το έχουμε σουρώσει
- 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- ¾ του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 ώριμα μάνγκο
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε το ρύζι στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.
- Στο μεταξύ βάζουμε το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μην το αφήσετε να βράσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν στο γάλα.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με το γάλα και το αφήνουμε για 40 με 60 λεπτά να το απορροφήσει .
- Ξεφλουδίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε ψηλές φέτες.
- Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα με το γάλα καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος μαζί με ένα κουτάλι για να μπορεί όποιος επιθυμεί να προσθέσει στη μερίδα του.
- Κάθε μερίδα θα αποτελείται από μια κουταλιά της σούπας ρύζι και μερικές φέτες μάνγκο.