Sacher με κακάο, nucrema και μαύρη σοκολάτα

Υλικά

Για το sacher με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε

  • 225 γρ. αμυγδαλόπαστα (που αποτελείται από 125 γρ αμύγδαλο άσπρο και 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. κρόκοι αυγών (ή από 6 τεμάχια μεσαίων αυγών τους κρόκους τους)
  • 50 γρ. αυγά (ή 1 τεμάχιο μεσαίο αυγό)
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών (ή από 4 τεμάχια μεσαίων αυγών τα ασπράδια τους)
  • 70 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. κακάο ION σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό

Για την Nucrema ΙΟΝ

  • 200 γρ. Nucrema ION

Για το γλασάζ μαύρης σοκολάτας

  • 140 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική

Εκτέλεση

Sacher

  1. Για να φτιάξουμε την αμυγδαλόπαστα τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα.
  2. Τοποθετούμε την αμυγδαλόπαστα μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε με την σειρά που αναφέρονται την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα.
  4. Ταυτόχρονα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε σε μαρέγκα με το μίξερ χειρός.
  5. Μόλις η μαρέγκα διογκωθεί προσθέτουμε και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά λίγο-λίγο την φορά.
  6. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σταθερή μαρέγκα.
  7. Προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μίξερ μέσα στην λεκάνη με την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  8. Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη της ΙΟΝ (τα οποία πρέπει να είναι κοσκινισμένα) μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
  9. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά τα υλικά μεταξύ τους.
  10. Τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο (χλιαρό) μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  11. Τοποθετούμε όλο το μείγμα του Sacher στο στρογγυλό ταψί του φούρνου, διαμέτρου 22 εκατοστών, έχοντας τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο πάτο του.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 40′ περίπου.
  13. Με την έξοδο από το φούρνο το αφήνουμε σχεδόν να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  14. Κόβουμε στην μέση εγκάρσια οριζόντια σε δύο μέρη.

Νucrema

  1. Τοποθετούμε στην επιφάνεια του κάτω μέρους Νucrema και την απλώνουμε.
  2. Σκεπάζουμε με το επάνω μέρος και καλύπτουμε με Νucrema όλο το Sacher.
  3. Τοποθετούμε για 30’στην κατάψυξη.

Γλασάζ μαύρης σοκολάτας

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ και ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος.
  2. Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα δύο αυτά υλικά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  3. Τέλος βγάζουμε το Sacher από την κατάψυξη και επικαλύπτουμε με το γλασάζ κουβερτούρας ΙΟΝ κατά βούληση.
  4. Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Πηγή: https://www.ionsweets.gr