
Υλικά
Για το sacher με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 225 γρ. αμυγδαλόπαστα (που αποτελείται από 125 γρ αμύγδαλο άσπρο και 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική)
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. κρόκοι αυγών (ή από 6 τεμάχια μεσαίων αυγών τους κρόκους τους)
- 50 γρ. αυγά (ή 1 τεμάχιο μεσαίο αυγό)
- 120 γρ. ασπράδια αυγών (ή από 4 τεμάχια μεσαίων αυγών τα ασπράδια τους)
- 70 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ. αλεύρι μαλακό
- 50 γρ. κακάο ION σκόνη
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
Για την Nucrema ΙΟΝ
- 200 γρ. Nucrema ION
Για το γλασάζ μαύρης σοκολάτας
- 140 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική
Εκτέλεση
Sacher
- Για να φτιάξουμε την αμυγδαλόπαστα τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα.
- Τοποθετούμε την αμυγδαλόπαστα μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε με την σειρά που αναφέρονται την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα.
- Ταυτόχρονα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε σε μαρέγκα με το μίξερ χειρός.
- Μόλις η μαρέγκα διογκωθεί προσθέτουμε και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά λίγο-λίγο την φορά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σταθερή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μίξερ μέσα στην λεκάνη με την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη της ΙΟΝ (τα οποία πρέπει να είναι κοσκινισμένα) μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά τα υλικά μεταξύ τους.
- Τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο (χλιαρό) μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- Τοποθετούμε όλο το μείγμα του Sacher στο στρογγυλό ταψί του φούρνου, διαμέτρου 22 εκατοστών, έχοντας τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο πάτο του.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 40′ περίπου.
- Με την έξοδο από το φούρνο το αφήνουμε σχεδόν να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε στην μέση εγκάρσια οριζόντια σε δύο μέρη.
Νucrema
- Τοποθετούμε στην επιφάνεια του κάτω μέρους Νucrema και την απλώνουμε.
- Σκεπάζουμε με το επάνω μέρος και καλύπτουμε με Νucrema όλο το Sacher.
- Τοποθετούμε για 30’στην κατάψυξη.
Γλασάζ μαύρης σοκολάτας
- Λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ και ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος.
- Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα δύο αυτά υλικά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
- Τέλος βγάζουμε το Sacher από την κατάψυξη και επικαλύπτουμε με το γλασάζ κουβερτούρας ΙΟΝ κατά βούληση.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
