Υλικά
Για το χοιρινό
- 800 – 1000 γρ. χοιρινή πανσέτα
- Αλάτι χοντρό, πιπέρι χοντρό
- 2 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 2 γρ. σελινόσπορος
- 50 γρ. Dijon μουστάρδα – Original της Provil
- 120 γρ. Plum Sauce LKK – Cardinal
Για τη ζύμη pancake
- 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις – “Το Εκλεκτό” Χαλκιδικής
- 450 γρ. γάλα πλήρες
- 3 αυγά
- 50 γρ. ξύδι
- 7 γρ. αλάτι
- 5 γρ. baking powder
- 5 γρ. σόδα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώσουμε το χοιρινό και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με μουστάρδα.
- Έπειτα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σελινόσπορο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 °C φούρνο για 20 – 30′ ή ώσπου να πάρει αρκετό χρώμα.
- Έπειτα, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 – 3 ώρες, στους 150 βαθμούς.
- Το κρέας θα είναι έτοιμο όταν διαλύεται εύκολα με ένα πιρούνι.
- Αφού μαδήσουμε το κρέας, προσθέτουμε την Plum Sauce και ανακατεύουμε.
- Κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε σταδιακά τις σκόνες ανακατεμένες.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύδι.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι, μετράμε την δόση του κάθε pancake, με μια βαθιά κουτάλα.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να αποκτήσουν αφράτη υφή.
- Σερβίρουμε το χοιρινό πάνω στα pancakes, γαρνίρουμε με Plum Sauce και σαλάτα coleslaw.