Sweet and sticky pulled pork pancakes

Υλικά

Για το χοιρινό

  • 800 – 1000 γρ. χοιρινή πανσέτα
  • Αλάτι χοντρό, πιπέρι χοντρό
  • 2 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 γρ. σελινόσπορος
  • 50 γρ. Dijon μουστάρδα – Original της Provil
  • 120 γρ. Plum Sauce LKK – Cardinal

Για τη ζύμη pancake

  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις – “Το Εκλεκτό” Χαλκιδικής
  • 450 γρ. γάλα πλήρες
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. ξύδι
  • 7 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. baking powder
  • 5 γρ. σόδα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώσουμε το χοιρινό και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με μουστάρδα.
  2. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σελινόσπορο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 °C φούρνο για 20 – 30′ ή ώσπου να πάρει αρκετό χρώμα.
  4. Έπειτα, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 – 3 ώρες, στους 150 βαθμούς.
  5. Το κρέας θα είναι έτοιμο όταν διαλύεται εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Αφού μαδήσουμε το κρέας, προσθέτουμε την Plum Sauce και ανακατεύουμε.
  7. Κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα.
  8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  9. Προσθέτουμε σταδιακά τις σκόνες ανακατεμένες.
  10. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι.
  11. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  12. Σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι, μετράμε την δόση του κάθε pancake, με μια βαθιά κουτάλα.
  13. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να αποκτήσουν αφράτη υφή.
  14.  Σερβίρουμε το χοιρινό πάνω στα pancakes, γαρνίρουμε με Plum Sauce και σαλάτα coleslaw.
Πηγή: http://www.learntowok.gr/