Υλικά
- 180 γρ. τόνο σε νερό
- 100 γρ. καλαμπόκι σε σπόρους – Cardinal
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. Fish Sauce – Cardinal
- 70 γρ. σιτάλευρο
- 1 κρόκο αυγού
- 100 ml κρύο νερό
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το dip
- 100 γρ. κέτσαπ
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 20 ml Kikkoman σως σόγιας – Cardinal
- 5 ml χυμό λεμόνι
- 1/3 κ.γ. Sriracha – Cardinal
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τα υλικά για το dip σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και αναμίξετε το με λίγο αλεύρι.
- Στραγγίστε πολύ καλά τον τόνο και το καλαμπόκι.
- Ανακατέψτε το νερό με τον κρόκο αυγού.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε και το κρεμμύδι, τον τόνο και το καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και μόλις αυτό ζεσταθεί στους 170 °C, πάρτε λίγο από το μείγμα και προσθέστε το στο ζεστό λάδι.
- Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετήστε τα Tempura Cakes σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρετε σε καθαρό πιάτο συνοδεία του spicy dip.