• Αγγλικα

Τεμπούρα κέικ με τόνο και καλαμπόκι

Υλικά

  • 180 γρ. τόνο σε νερό
  • 100 γρ. καλαμπόκι σε σπόρους – Cardinal
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ. Fish Sauce – Cardinal
  • 70 γρ. σιτάλευρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 ml κρύο νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για το dip

  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 20 ml Kikkoman σως σόγιας – Cardinal
  • 5 ml χυμό λεμόνι
  • 1/3 κ.γ. Sriracha – Cardinal

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τα υλικά για το dip σε ένα μπολ.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και αναμίξετε το με λίγο αλεύρι.
  3. Στραγγίστε πολύ καλά τον τόνο και το καλαμπόκι.
  4. Ανακατέψτε το νερό με τον κρόκο αυγού.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
  6. Προσθέστε και το κρεμμύδι, τον τόνο και το καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά.
  7. Ρίξτε λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και μόλις αυτό ζεσταθεί στους 170 °C, πάρτε λίγο από το μείγμα και προσθέστε το στο ζεστό λάδι.
  8. Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές.
  9. Τοποθετήστε τα Tempura Cakes σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρετε σε καθαρό πιάτο συνοδεία του spicy dip.
Πηγή: http://www.learntowok.gr/