Τηγανητό ρύζι με γαρίδες & τζίντζερ

Υλικά

  • 350 γρ. ρύζι Basmati
  • 4 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 80 γρ. βρασμένος αρακάς
  • 150 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα ή βάζο)
  • ½ κιλό γαρίδες (βρασμένες & καθαρισμένες)
  • 2 κουταλιές σόγια σος
  • 4 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το στραγγίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού).
  3. Βράζουμε τον αρακά για 5′ σε αλατόνερο και τον στραγγίζουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο μαζί με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ.
  5. Ρίχνουμε το καρότο, τα μανιτάρια και τις γαρίδες.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν τα υλικά να μαλακώνουν.
  8. Προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά και το μαϊντανό. Αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για μερικά 3 – 4′.
  9. Ρίχνουμε τη σόγια σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.agrino.gr