Υλικά
- 350 γρ. ρύζι Basmati
- 4 κουταλιές σησαμέλαιο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 80 γρ. βρασμένος αρακάς
- 150 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα ή βάζο)
- ½ κιλό γαρίδες (βρασμένες & καθαρισμένες)
- 2 κουταλιές σόγια σος
- 4 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού).
- Βράζουμε τον αρακά για 5′ σε αλατόνερο και τον στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο μαζί με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ.
- Ρίχνουμε το καρότο, τα μανιτάρια και τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν τα υλικά να μαλακώνουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά και το μαϊντανό. Αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για μερικά 3 – 4′.
- Ρίχνουμε τη σόγια σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.