• Αγγλικα

Korean beef bowl

Υλικά

  • 1,5 κ.σ. μέλι
  • 1,5 κ.σ. καστανή ζάχαρη – Ακτίνα
  • 1,5 κ.γ. Pure Sesame Oil – Cardinal
  • 1,5 κ.γ. χυμό από lime – “Ζαφειρόπουλος” ΠΑΝ
  • 3 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
  • 2 κ.σ. νερό
  • 450 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1 κ.σ. Minced Ginger Thai Heritage
  • 1/4 της κούπας φιστίκια ανάλατα
  • 2 κ.γ. Sriracha – Cardinal

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι, τη ζάχαρη, το sesame oil, το χυμό lime, τη soy sauce και το νερό.
  2. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε καλά.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο, το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4′ ακόμη.
  4. Προσθέτετε τη σάλτσα στον κιμά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 1 – 2′ ακόμη.
  5. Γαρνίρετε με φιστίκια, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και για πιο spicy γεύση προσθέτετε Sriracha.
  6. Μπορείτε να σερβίρετε τον κιμά πάνω σε ρύζι ατμού ή και σε noodles.
  7. Για ακόμη καλύτερη γεύση γαρνίρετε με λαχανικά της επιλογής σας μαγειρεμένα stir fry ή στον ατμό.
Πηγή: http://www.learntowok.gr/