• Αγγλικα

Noodles λαχανικών με τραγανό tofu και φυστίκια

Υλικά

  • 420 γρ. Tofu – Cardinal
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • 2 κούπες κόκκινο λάχανο κομμένο
  • 1/2 κούπα κόλιανδρο
  • 1/4 κούπας χοντροκομμένα φιστίκια
  • Λάδι σε σπρέι

Για τη σάλτσα 

  • 1/3 κούπας φιστικοβούτυρο – Cardinal
  • 2 κ.σ. σως σόγιας Kikkoman – Cardinal
  • 1 κ.σ. χυμό lime – “Ζαφειρόπουλος” ΠΑΝ
  • 1 κ.γ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί.
  2. Κόψτε το tofu σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα στο ταψί.
  3. Ψεκάστε το tofu με το λάδι και ψήστε το στο φούρνο για 25 – 30′ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Έπειτα αφήστε το tofu να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπολ ρίξτε τα 5 υλικά για τη σάλτσα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  6. Κόψτε το κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες όπως και την πιπεριά.
  7. Με ένα peeler κόψτε τα καρότα σε λεπτές μακριές λωρίδες.
  8. Σε ένα μπολ αναμίξετε όλα τα λαχανικά.
  9. Προσθέστε τη σάλτσα, το tofu και τον κόλιανδρο.
  10. Ανακατέψετε και γαρνίρετε με τα φιστίκια.
Πηγή: http://www.learntowok.gr/