• Αγγλικα
super-market-kerkyra-chelmos

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΕΛΜΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΕΛΜΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Σε μία εποχή έντονων ρυθμών και συνεχών εξελίξεων, ορισμένα πράγματα αποδεικνύονται διαχρονικά.

Η ΧΕΛΜΟΣ, η πρώτη Βιομηχανία Γάλακτος στην Πελοπόννησο, είναι υπερήφανη, γιατί στηρίζει την πρόοδο και την ανάπτυξή της σε ακλόνητες αρχές και διαχρονικές αξίες:

  • Στην επιμονή και αφοσίωση σε προϊόντα υψηλής ποιότητας
  • Στο σεβασμό στον καταναλωτή
  • Στην αγάπη των ανθρώπων της για τη δουλειά τους

Από το 1979 μέχρι σήμερα, η πορεία της εταιρείας καταγράφει συνεχείς επιτυχίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και σταθερά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι ενισχύουν καθημερινά τη σημαντική θέση της ΧΕΛΜΟΣ στη διεθνοποιημένη αγορά.

Η συνταγή της επιτυχίας της απαρτίζεται από τα παρακάτω σημεία:

  • Παραμένει πιστή στην παράδοση και φιλοσοφία της, η οποία την έχει βοηθήσει να φτάσει στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται και την οδηγεί να πάει ακόμα πιο ψηλά.
  • Διατηρείται το “οικογενειακό” περιβάλλον στην ΧΕΛΜΟΣ, παρά το μέγεθος της επιχείρησης και τον όγκο των εργασιών της.
  • Βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της πρώτης ύλης, στα βοσκοτόπια της Ορεινής Αχαΐας και Ηλείας. Δίνει μεγάλη σημασία στη συλλογή μίας εξαιρετικής ποιότητας πρώτης ύλης, και αυτό το επιτυγχάνει διατηρώντας πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας με τους παραγωγούς και ελέγχοντας από κοντά κάθε στάδιο παραγωγής και επεξεργασίας, από τη σωστή διατροφή και υγεία των ζώων, μέχρι το τελικό προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή. Το γάλα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και η πιο σημαντική πρώτη ύλη για την ΧΕΛΜΟΣ. Η εταιρεία χρωστάει την ύπαρξη και την ανάπτυξή της στο γάλα.
  • Προσφέρει στον καταναλωτή μία σταθερά υψηλή και ασυμβίβαστη ποιότητα προϊόντων.

Τα προϊόντα της είναι αγνά και η ποικιλία αρκετά μεγάλη. Στην κατηγορία Τυροκομικά θα βρείτε Φέτα π.ο.π., κατσικίσιο τυρί, ελαφρύ τυρί και λευκό. Ακόμη, αναπλήρωμα λευκού τυριού και σκληρά ή ημίσκληρα τυριά όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα αγελάδος ή αιγοπρόβεια, σκληρό τυρί αγελάδος και ημίσκληρο τυρί Καλάβρυτα.

Στα Γαλακτοκομικά της ΧΕΛΜΟΣ υπάρχουν γιαούρτια στραγγιστά πρόβεια ή αγελάδος, γλυκίσματα όπως κρέμα ή ρυζόγαλο σε μικρή συσκευασία, βούτυρο γάλακτος αιγοπρόβειο λιωμένο σε διάφορες συσκευασίες. Ακόμη, μανούρι, ανθότυρο, τυρί τρίμμα κιλού ή τριών κιλών, μυζήθρα νωπή, μυζήθρα ξερή τριμμένη ή όχι, γκίζα πρόβεια και χαλούμι.